Başarı, genelde düşünüldüğü gibi sadece bireye ait, yalnızca onu kapsayan bir olgu değildir. Bireyi aşarak, bireyin içinde yaşadığı grubu, toplumu da içine alabilir.
Toplulukçu kültür: insanların doğduğu andan itibaren birbirine bağlı ve güçlü gruplara yoğun bir bağı olması ve bu bağlılığın tartışılamayacak bir sadakatle var olduğu kültürlerdir. Örneğin, toplulukçu kültürlerde sosyal yönelimli başarı güdüsü yaygındır.
Bireyci kültürler: Bireylerin ayrışıklık ve özerklik gereksinimleri büyüktür. Onlar için kişisel amaçlar grup amaçlarından daha önemlidir. Diğer grup üyeleriyle çatışma yaşamaları olağandır.
Toplulukçu kültürlerdeki başarı güdüsü , bireyci kültürlerde oluşturulmuş ölçüm yöntemleriyle ölçüldüğünde düşük bulunmuştur. Yani bu veriler bizlere bireyci toplumların başarı güdüsünün daha yoğun olduğunu gösteriyor lakin toplulukçu kültürün yaygın olduğu Pasifik ülkelerinde (Japonya,Çin vb.) insanların hiçte başarısız olmadığı ortadadır. Buradaki gerçek, bu tür toplumlardaki başarı güdüsünün bireyci toplumlarındakinden farklılık göstermesidir.
Sosyal yönelimli başarı güdüsü benliği aşarak grubu da(genelde aileyi) içine alır. Örneğin: Türk ve Belçikalı gençlerle yaptıkları bir araştırmada, gençlere ilerde neden gurur duyup mutlu olacaklarını soruldu. Her iki grupta ilerde çok başarılı olursa mutlu olacağını söyledi. Ancak Türkler onlara sorulmadan ‘Ailelerinde bundan çok mutlu olacağını ve gurur duyacağını söyledi’. Belçikalı gençlerden kimse bu şekilde bir söylemde bulunmadı. Yani Türk gençleri için başarı kendini aşan, iç grubuyla paylaşılan bir duyguydu. Ayrıca onlar başarında”kendini gerçekleştirmeyi” ve aynı zamanda ”aileye ve topluma yararı” anlatırken, Belçikalı sadece ”kendini gerçekleştirmeyi” anladıkları görülüyor. Araştırmalara göre Hindistan’daki insanlarında başarı güdüsünün bireyi aşarak, başkalarına yararlı olmayı amaçladıkları ortaya koyulmuştur. Bir başka araştırmaya göre ise Çinlilerin ailesine ve ülkesine hizmet etme amacını ”toplulukçu kendini gerçekleştirme güdüsü” kavramıyla ifade etmiştir.
Toplumlarda başarı güdüsü kültür, dini değerler, milli değerler gibi kavramlara göre değişiklik gösterir. Şu tarz toplum daha başarısız diyemeyiz. Fakat bazı toplumlar bireysel başarıdan haz alırken, bazı toplumlar toplulukçu başarıdan daha fazla haz alabilir.